BASTIONEN BACKSTAGE

Nätverk för oss som jobbar med scenkonst

Gratis evenemang för alla som jobbar med scenkonst

Bastionen Backstage riktar sig till alla som jobbar med scenkonst. Våra evenemang är alltid gratis och det krävs inget medlemsskap för att delta. Sedan 2020 har vi erbjudit kompetensutveckling och nätverksträffar för över 400 scenkonstaktörer.


Nya samarbeten inom scenkonst

Vi arrangerar måndagspub, ansökningsstuga, scenkonstnärs-speeddating, nätverksträffar, producentrådgivning, workshops och mycket mer!  Syftet är att knyta nya kontakter och hitta nya samarbetspartners.


Intresserad? Håll utkik på våra sociala medier och hör gärna av dig till lisa@bastionen.se!

Bastionen Backstage
Bastionen Backstage nätverk för scenkonstnärer i Malmö

AKTUELLT PÅ BACKSTAGE

Programmet uppdateras löpande under hösten!

Scenkonstnärs-speeddating

4 december kl 18-20


Bastionen bjuder in till speeddating för er som arbetar i scenkonstbranschen och är öppna för nya samarbeten.


Alla yrkesroller inom scenkonstområdet är välkomna! Syftet är att lära känna nya personer och hitta nya samarbetspartners.

Söker du scenograf eller producent eller är du scenograf och söker en spännande koreograf, kanske är du inte säker på vilket samarbete du letar efter men vill träffa nya spännande människor, då passar detta event dig perfekt!


Kvällen har ett speeddatingformat och alla kommer ha möjlighet att träffa alla och har fem-tio minuter på sig att presentera sig och sina kompetenser (beroende på antalet deltagare). Kvällen ska präglas av en öppen och avslappnad känsla och deltagarna möts på lika villkor och inte känner att de behöver “sälja” sig. Det kan ses som ett mingel men där alla får mötestid med alla.

Det kommer finnas förfriskningar.


Anmäl er genom att maila lisa@bastionen.se

Måndagspub - Open Call!

Är du intresserad av att visa en mindre föreställning eller work in progress i vår foajé? Det finns möjlighet att göra detta hos oss i samband med våra måndagspubar. Hör av dig till lisa@bastionen.se och berätta vad du vill visa, så bestämmer vi dag tillsammans.

Producentrådgivning

Det finns alltid möjlighet att boka en tid för producentrådgivning på Bastionen! Ni får en timmes stöd alldeles gratis. Hör av er till lisa@bastionen.se och berätta om era behov så bokar vi en tid.

Missa inte! Bastionenpodden

Lisa Mårtensson träffar scenkonstnärer baserade i Malmö och Skåne för att prata om deras konstnärliga processer och aktuella projekt.

Ofärdiga verk - visning och feedback session

18 december kl 17-20


Ofärdiga verk är en icke-kuraterad delning av experimenterande, utforskande och konstnärliga verk i process. Konstnärer i alla stadier av sin utveckling och erfarenhet är välkomna att delta.


Verken ska gärna vara utforskande. Det får inte vara ett färdigt verk utan det måste vara i process. Verket kan vara i vilket stadie som helst i sin utveckling, väldigt tidigt eller långt fram. Alla som deltar får visa 10 minuter på vår scen (i arbetsljus).


Efter du visat kommer vi facilitera en feedback session genom att använda oss av DasArts metoden, en feedback metod utvecklad på scenkonsthögskolan DasArts i Amsterdam som är väldigt rolig och hjälpsam!


3 konstnärer/grupper får utrymme att visa verk på detta tillfälle.

Du skickar din anmälan till lisa@bastionen.se med titel “Ofärdiga verk” och en kort beskrivning av vem du är.


“Ofärdiga verk” är inspirerat av Open Performance serien på Movement Research i New York. Bastionen har tidigare arrangerat detta event i samarbete med Plattform för improvisation och somatik.